onsdag 11 april 2012

Bojesens apa

Äntligen hänger Kay Bojesens apa i stringhyllan. Det är nästan obligatoriskt att ha en sådan för en retrofantast, men jag hade inte hittat någon för ett bra pris förut. Jag ville inte ha en nytillverkad för man använder inte samma sorts teak längre.
    De ljusare träpartierna är av limbaträ har jag läst mig till. Men resten är förstås av favoritträslaget teak! Nylundpingvinerna låtsas som om det regnar...


Denna började tillverkas 1951 och tillverkas fortfarande av Rosendahl. Man ser många mer eller mindre bra kopior av apan, men denna skall vara en äkta - även fast den inte är märkt. I början märktes de inte så detta bör vara ett tidigt exemplar!
    Om du har en apa som du inte vet om den är äkta eller inte så börja med att jämföra ansiktet, och kolla så att den har ett ljusare fält (av limbaträ) mitt på magen.

10 kommentarer:

DeBeer sa...

Grattis till den nya familjemedlemmen..... Det blev en primat!!!

form55 sa...

Japp! En prima primat!

Lilladockan sa...

Gratulerar till apan! De där pingvinerna är toksnygga, gillar dem skarpt!

Tack för tipset om att Reningsborg var öppet i lördags. Slet med mig min vän och åkte dit och det var där jag hittade de nya soffbordet. Riktigt nöjd :)

Gunilla sa...

Vill ha!!!!

Soffi sa...

Åh dom är ju bara sååå snajsiga!

Har en liten mini-kopia av apan, för skojs skull, antagligen en gammal dansk souvenir eller liknande.
Passade min plånbok lite bättre än the real thing kan man säga. Hade verkligen inte tackat nej till en riktig - vare sig ny eller gammal :)

La mômes Old fashioned sa...

Haha, jag vågar nog kalla mig retrofantast utan någon som helst lust efter en sådan apa. Jag förstår inte grejen alls ;) MEN jag är glad att du har hittat en till ett bra pris!

trillivippa sa...

Så du hann före mig ändå, det är bara att gratulera! :)
De är så fina och jag håller med dig om att det är den gamla fina som gäller!

Allt det gamla goda sa...

haha, nylundpingvinerna låtsas verkligen som om det regnar när apan klättrar där glatt och oberört. djurfigurer kommer aldrig innanför min tröskel men en sådan här apa passar ju väldigt bra hos dig!

Katrin sa...

Grattis - äntligen på plats!

Jessica sa...

De där aporna har obegränsat med charm :-) Tack för proppinlägget på min blogg. Har i minnet att jag sett randiga proppar någonstans. Men det kanske är på shakern som du säger. Köpte flaskan för 60 kronor så det kändes som ett riktigt kap :-)