tisdag 8 februari 2011

Reijmyre - Tosca

Dessa har jag fyndat fär mellan fem och 45 kr/st på loppisar. Glasen är 15 cm höga, men enligt uppgift så gjordes den ursprungligen som en liten vas. Reijmyre ändrade dock användningsormådet i beskrivningen sedan de hörde att de brukade användas som champagneglas.
    Man ser nästan alltid en uppgift om att det skall vara Monica Bratt som är formgivare, men det stämmer inte. Det finns ingen känd formgivare till dessa enligt experterna.


Fyra av varje färg vore kul, men jag har inte tänkt att betala några stora summor för dessa - det lär nog dyka upp en och annan på loppisar framöver får man hoppas. I antikaffärer brukar de kosta 125-200 kr/st.
    De finns bara i rött, grönt och blått. Röda brukar vara dyrast.

5 kommentarer:

Ulrika på Leta Retro sa...

Är de så tunna som champageglas? De ser ju väldigt snygga ut på bilden!

form55 sa...

Nej, så tunna är de inte. Det var väl formen som passade.

khina sa...

Snygga! Jag är svag för färgat glas å skumpaglas saknas. Dock har jag inte stött på några sådana här uppe i norr. Skulle tro att champagne inte var så vanligt förr här uti på vischan....

Fynd Dagboken!! sa...

Min man kom hem med ett grönt likadant glas härom dagen, hela 4:- kostade det. Kanonpris det!! Vi har googlat lite och vi hittade också namnet . Vi trodde dock att Monica stod bakom. Vi bor ett stenkast från Rejmyre så man kanske skulle åka dit och titta på glasmuseumet.

trillivippa sa...

Väldigt snygg form, förstår att de inte var tänkta som champagneglas från början för de ser lite klumpiga ut. Men det kan såklart passa väldigt bra ändå beroende på vilken stil man har på eventuell dukning etc.