fredag 20 september 2013

Två nya lampor

Trots att jag har många lampor så har jag köpt två nya, och letar efter ytterligare tre st. Men först tar vi en titt på de jag har köpt.
    En badrumslampa i lime/mint som passar till mitt italienska badrumsskåp i plast. Jag hoppas kunna byta ut det fula som finns där nu och äntligen få upp mitt gröna badrumsskåp som har legat och väntat i tio år snart. Det är inbyggd belysning i det jag har nu och då måste jag ha en passande lampa där också - eller rättare sagt två. För jag vill ha två likadana i samma färg, så nu letar jag efter en till i samma färg.


Nästa lampa känner du kanske igen! "Struten" av Hans Bergström för Ateljé Lyktan. Lampan kom 1952 och fick en guldmedalj i biennalen i Milano 1954.
    Även denna tänkte jag skaffa en till av. För de skall hänga i fönstren i vardagsrummet, och där finns två sådana. De finns visserligen nytillverkade, men jag vill ha en gammal, för de är inte riktigt likadana nu.


Den tredje lampan jag letar efter vet jag inte hur den skall se ut. Den skall stå på den nya hallbyrån och lysa upp en mörk plats i den delen av hallen.
    Inte helt lätt att leta efter en lampa som jag inte vet hur den skall se ut, men det vet jag när jag ser den!

1 kommentar:

catherine sa...

Fina lampor du fått tag i. Ang lampa på hallbordet så har jag en riktig favorit i min hall från Tilgmans. Tack o lov så var originalskärmen kvar för det är den som gör mycket av lampan. Skulle ha bifogat en bild men det blir lite svårt ;) Hursomhelst så är det en keramikfot med en konisk skärm med linnetråd. Linet gör att skenet blir väldigt mjukt och fint.