tisdag 24 september 2013

Teak x 3

Ingen har väl missat att jag gillar teak! Speciellt med dansk formgivning, och då är Digsmed en tillverkare som jag har fastnat för!
    Detta serveringsfat med sex glasinsatser bytte jag till mig mot en reklamskylt i papp som jag varken hade plats för eller kände för att behålla längre. Då hade den glasinsatser i ofärgat glas. Men jag gillar rökfärgat bättre, och hade sedan förut en likadan fast med plats för endast tre insatser på en rad (första bilden). Så jag lånade dessa och lade till två nyfyndade rökfärgade insatser - den ena lite skadad tyvärr.
    Så håll utkik efter rökfärgade åt mig! 11 x 11 cm stora är de, och jag behöver upp till fem stycken. Ränderna i glaset skall inte gå diagonalt.
Detta runda stilrena teakfat köpte jag idag på Myrorna för 45 kr. Skall olja in det sedan och då blir det ännu finare.
    Lite förvånande är att det är Holmbergs i Götene som har tillverkat det! Deras saker brukar kännas lite enklare, men detta känns hur fint som helst!


Tredje teaksaken köpte jag för flera veckor sedan vid ett besök i Falkenberg. Förmodligen lite nyare än de andra två, men för en femtiolapp kunde jag inte motstå den.
    Det är en ishink med plastbelagd insida, och storleken är hela 26 cm i diameter och 17 cm hög. Såg en likadan i en antikaffär nyligen och den var flera hundra kronor dyrare.

1 kommentar:

Designpiraten sa...

Jag försöker verkligen hitta teak av bättre kvalité men det är alltid skadat, missfärgat och allmänt misskött. Jag antar att man får hoppas på bättre tider, blir lite avis på dig hehe

God kväll