lördag 23 mars 2013

Senaste fynden

Nu skall ni få slippa titta på neonskyltar när ni egentligen vill se fina prylar! Det har varit lite trögt med fynden förut, men idag lossnade det äntligen.
    Vissa saker skall behållas och andra kommer att få nya ägare. Man kan inte behålla allt man köper - då tar platsen slut ganska fort (jag vet).


En uggla som er ut att komma från Brio, men jag hittar inte denna när jag söker. Orange bordslampkupa som kostade sju kr på en loppis som hade varit öppen nästan två timmar! Till höger om den en vas av PO Ström. Dessa finns i flera storlekar och denna är stor!
    Och till höger om den en turkos ananas från Guldkroken som är väldigt populära! Framför den ett fat från Gustavsberg Pastell. Har blivit osäker om den tillhör Pastella eller om det är två serier. Man ser aldrig denna i andra färger än gult.
    Kniv från danska Digsmed som eventuellt hör till en skärbräda. Såssleven är norsk och ljuslyktan är den större modellen av Pärlan från Reijmyre.


Här är såssleven tillsammans med en gaffel i samma serie som jag hade sedan tidigare.
    De är norska som sagt och riktigt fina i formen - gillar när metallen och teakskaften smälter ihop utan skarv. Hoppas kunna hitta fler delar i denna serie.


Här har vi ugglan som ser ut som liknade saker från Brio, men denna har ingen etikett därifrån, och inte hittar man fler om man bildgooglar på Brio och uggla.
    Det fanns även med en mindre i en påse som jag köpte idag för 60 kr på en loppis, men den andra hade inget huvud upptäckte jag när jag kom hem och skulle sätta ihop dem.

6 kommentarer:

Skaffaren sa...

Det fanns flera företag som kopierade BRIOs formspråk. Det kan vara en "pirat".

Gunillas sa...

Vill du av med Pärlan är jag intresserad! Ananasen lär många vilja ha! :)

Allt det gamla goda sa...

hade en brio-clown som påminde om din uggla, men jag säger inget så jag har inget sagt.. hehe!

Stina sa...

Köpte exakt likadana bestick på oldstuff, en liten butik på Erik Dahlbergsgatan!

form55 sa...

Jag var där i torsdags. De öppnade i tisdags så antingen var du där igår eller innan mig.

Charlotte sa...

Åh, jag älskar ananasen! Har en likadan fast rosa/lila. Men den här ser mycket finare ut, nammi!