söndag 3 mars 2013

Bilder från nya lägenheten

Jag flyttade in i fredags så än så länge är inte mycket på plats. Vissa saker har jag inte bestämt mig för om det skall vara så eller så. Det får mogna fram innan jag sätter borren i väggen.
    Från att ha bott i en 70-talslägenhet i förorten med 2,5 meter i takhöjd, till en lite större lägenhet mitt i Gbg centrum i ett stenhus från 1910 med runt tre meter i takhöjd! Det känns bara bra!


En del av det stora köket med två fönster. Lite grönare skall det bli i fönstret sedan, men det är mindre träd utanför så det blir grönt i vilket fall framåt sommaren. Den runda colaskylten som förut satt i vardagsrummet kommer nu upp ovanför kylen. Men innan dess skall jag bestämma mig för om Eamesgungstolen skall stå där eller inte.
    Tapeten har mönster från Marimekkos "Joonas" från 1961. Och i fönstret står en bordsspegel från Luxus - inte säkert att den hamnar där sedan heller. Golvet vill jag helst byta till ett rutigt med grått/vitt sedan - lagt på diagonalen.


Här är det i stort sett bara inställt. Mycket jobb återstår. Baertlingliton hamnar nog mellan fönstren och i vänstra hörnet skulle det passa bra med en stor Monstera delicosa! Min vita matta skall rengöras lite innan den hamnar på plats.
    På sideboardet kommer det att se ut ungefär som vanligt, men jag byter nog ut nagelljusstaken mot den andra med lite annorlunda form. Den som stod där förut hamnar på hallbyrån istället. Och de svartvita gardinerna som jag hade i vardagsrummet förut sätts upp på fönstrens ytterkanter - inga i mitten där tavlan skall sitta alltså.


Sideboardet får nu samsas med en vit kakelugn! Och det får väl gå bra för jag har inget val där.
    Den går inte att elda i, men det går att öppna luckorna och sätta in ljuslyktor med värmeljus i om man skulle vilja det.


Denna bilden blev lite mörk för det finns inget fönster i hallen och taklampan har inte kommit upp än. I alla fall så är det 100% Arne Jacobsen på bilden.
    Myranstolen som jag förut hade i vardagsrummet hamnar nu i hallen, och där har jag fått uppsatt tapeter med mönstret Ypsilon från 1950-talet av samme man. Från början ett tyg som nu har börjat tillverkas som tapetmönster.

15 kommentarer:

Fammo sa...

Det ser redan nu otroligt fint ut, det kommer att bli underbart då det är färdigt. Oj vad du måste njuta!

eli sa...

Wow! Ljuset i vardagsrummet! Kakelugnen! Du drog en vinstlott i bostadskö-lotteriet.

LOPPISTAN sa...

Det ser superfint ut!! Ska bli spännande att se mer bilder härifrån framöver :)

Lilladockan sa...

Det ser riktigt, riktigt lovande ut! :) Ser fram emot att få se mer! :)

Catherine sa...

Så fint du fått det trots att du inte gjort färdigt ännu. Härligt med hög takhöjd, rymden gör mycket för ett rum. Dina tapetval gillas skarpt! Synd att du inte kan elda i kakelugnen, fixar inte hyresvärden det? Själv har jag en kakelugn i hallen, noga uträknat för att man ska mötas av värme när man kommer hem. Bredvid den har jag Gillis Lundgrens Lövet tillsammans med en 60-talsfåtölj i jakaranda. Tycket det går finfint. Lycka till fortsättningsvis.

trillivippa sa...

Jäklar i min lilla låda, det här ser redan riktigt bra ut! Ojojoj, verkligen snygga tapeter du valt. Och jag instämmer i Elis kommentar om ljusflödet i vardagsrummet och den fina kakelugnen. (Som trots att den inte tillhör "rätt" tidsepok ändå är så pass anonym att den passar in bra ändå.) Det ska verkligen bli spännande att se hur du får till det när du "bott in dig" ett tag!

Gila sa...

Grattis till en fin fin bostad! Kakelugn är inte fy skam! Och bra val av tapeter! Du kommer att trivas !

DeBeer sa...

Mitt råd är verkligen: Skynda långsamt!
Själv samlar jag stringdelar och längtar att sätta upp dem men tvekar.... skulle behöva köpa sideboard först och TV för att sedan arrangera hyllan runt omkring.....*klurar*.... Lycka till, det ser toppen ut, instämmer med övriga om ljuset, super!!!

Anna sa...

Wow vilket härligt vardagsrum! Ska bli kul att se bilder när du fått allt i ordning. Här hemma får vi aldrig allt i ordning men det är ju det som är lite med tjusningen, att hemmet är ett ständigt pågående projekt :)

Lena sa...

Ja det ser verkligen jätte fint ut, och väntar med spänning på fortsättningen :)

sandra sa...

Vilken fansastisk lägenget! Och det är ju det snyggaste som finns att blanda retro och design i den typen av bostad!

Undantaget sa...

Grattis till en underbar lägenhet. Väntar med spänning på fortsättningen men håller med de som påpekar att skynda långsamt. Inte utan att man blir lite avundsjuk på ett positivt sätt.

Line - Teaklover sa...

Hvor ser det godt ud! Flot og gennemført :)

Håber der kommer flere billeder

Allt det gamla goda sa...

vad roligt att äntligen få se! jag tycker gott att sideboardet kan samsas med kakelugnen! kakelugnar är smycken, de ska man ta hand om, som jag sagt mången gång förr. jag besvarar din kommentar nu då, nej jag kommer inte att måla eller tapetsera något. det är precis som jag vill ha det, ljuset flödar in precis som jag ville så inget får störa det. hehe.. :) nej, dags att sova för att köa till loppis imorgon bitti för första gången på länge!

S:t Olof sa...

Ser spännande ut, du har så fantastiskt fina saker. Blir roligt med en fortsättning.