söndag 24 februari 2013

Helgens prylar

Nu är det snart dags för flytt, men inte vill man ställa in loppisrundorna för det, även om det bara blir två ställen innan man skall hem och fixa.
    Hade lite tur med inköpen, men man måste vara på plats när det öppnar. Det mesta jag köpte hade nog köpts av någon annan direkt annars.


Två gula tallrikar av Upsala-Ekeby, så det är keramik istället för porslin. De tre Erkerskålarna återkommer jag till. Ett par danska salladsbestick i plast med teakhandtag. Jag har för många salladsbestick nu så dessa kommer jag inte att behålla.
    Såssleven är från NilsJohan och har trähandtag. Har inte kollat upp vad serien heter. En liten termometer med trevlig form blev det också, samt ett tågset som låg i kalaspuffspaketen i slutet av 60-talet. Jag har samlat på kalaspuffsfordon förut men sålde hela samlingen. Men ser man billiga så kan man inte låta dem stå kvar!
    Längst upp till höger något som nog skall vara en skulptur i metall. Vet inte om den är gammal eller inte, men jag gillade den.


Här har vi de tre Erkerskålarna - två i mellanstorlekarna med etikett kvar i nyskick. Jag har även två små i dessa färger förut.
    Den lilla har kromad utsida och rosa insida! Tydligen en mycket ovanlig modell. Jag har sett bild på den förut men ingen i verkligheten.


En massa lite ovanligare Thebedelar köptes för mellan 5-10 kr/st. Det fanns vanligare också men det har jag redan en massa.
    Sex äggskedar, en syltsked, två sardingafflar, sju fiskgafflar, två långa och två korta plockgafflar och en ostkniv. Har man någon del som man inte vet vad den heter så rekommenderar jag att besöka www.thebe.se.


Och ser man på - tre av de snygga grytunderläggen från Gense i olika storlekar!
    Jag hade de två större förut men den minsta var ny för mig! Nu kanske det inte finns fler olika modeller av dessa.


Och här är allihop inklusive glasunderläggen som jag köpte på Kistamässan. Och ingen har kostat mer än 25 kr/st om man slår ut priset på glasunderläggen.
    Nu skulle det vara intressant att få veta när de gjordes och om formgivaren är någon man känner till!

3 kommentarer:

DeBeer sa...

Vilken toppendag! Underläggen har min mor så jag skall fråga henne om hon vet något om dem nästa gång vi träffas.

Anna sa...

En bra runda! Hade gärna lagt beslag på Thebe! Har du någon köpare av salladsbesticken? Annars är jag intresserad :)

Anonym sa...

såssleven ser ut som Singoalla