söndag 17 februari 2013

Älvsjömässan - inköp

Torsdag och fredag förra veckan var jag i Stockholm eller rättare sagt Älvsjö på den stora antikmässan. Det har de senaste åren blivit en tradition och där finns mycket fint att köpa, men man kan nöja sig med att titta också. Efterår hade vi bloggare en itern loppis och bytesafton.
    Och igår blev det en vända på stan med besök i flera antikbutiker och loppisar tillsammans med Stina som har bloggen Allt det gamla goda. Här är det materiella resutatet av dessa besök!


Först föremål i metall. Den danska ljusstaken för små ljus kan vara formgiven av Jens Quistgaard -  har inte hunnit kolla upp det än. Några bestick blev det också. Focus de luxe och Spectra som jag samlar på. Några andra av andra serier kom inte med på bild men dessa kommer jag inte att behålla.
    De fyra glasunderläggen kommer från Gense och jag har två grytunderlägg med samma mönster sedan tidigare. Grytunderläggen ser man då och då men jag har aldrig sett glasunderläggen förut.


Porslin och keramik. Två runda Colorado teassietter kommer från en annan samlare av denna servis och det limegröna såsfatet kommer från Linda med bloggen Porslinan. Benny som har Porslinsbloggen bidrog med den djupa tallriken från Gustavsberg Pastella. Den fyrkantiga saladjären däremot köpte jag på mässan.
    Pepparströaren av Signe Person-Melin hade jag inte förut och inte heller saffransburken ur Marianne Westmans serie från Rörstrand. Kanske onödigt att samla på två kryddburksserier, men jag har fastnat för båda.


Till sist glas och trä! Ljusstaken bytte jag till mig från Benny mot en likadan fast lägre. På så sätt fick vi båda kompletterat storlekarna. Dessa finns i minst fyra storlekar, kanske eventuellt fem!
    Längst bak en svamp från Åseda glasbruk som jag skall byta bort. Den rökfärgade timglasformade vasen vet jag inte var den kommer ifrån, men eventuellt kan det vara Reijmyre. Den blåa och den mörkgråa längst till höger är dock av Tom Möller från Reijmyre. Och den gröna är dansk av Jens Quistgaard. Jag har några sådana förut.

Nästa inlägg blir bilder från mässan. Många har redan visat sådant som jag fotograferade så jag skall försöka välja ut bilder med föremål som ingen annan har visat.

5 kommentarer:

Lybtar sa...

Saffran är inte helt vanlig.
Var den dyr?

form55 sa...

Prutade ned den från 250 kr till 200 kr jämnt.

Kaylovesvintage sa...

looks like a good day

Anonym sa...

Hur många saker har du ungefär? Du verkar ha jättemånga.

form55 sa...

Kaylovesvintage - It was much better than an average day at a flie market.

Anonym - Jag har ingen aning om hur många saker jag har. Men du har rätt - jag har jättemånga. Men jag känner flera som har mycket mer.