söndag 5 augusti 2012

Och så helgfynden

Trots fint väder och många säljare på bakluckeloppisarna igår och idag så var det svårfyndat! Men det var tjockt med handlare som letade prylar så man får ha tur om det råkar komma fram grejer just där man befinner sig.
    Ingen bakluckeloppis nästa helg dock! Så då får man springa runt till fler ställen istället.


Den gula Åsedavasen är redan reserverad för ett byte med Benny på Porslinbloggen. En Kylexkanna till blev det - denna gången komplett med lock!
    Sex mindre skedar i Genses Focus de luxe, men jag fick ge 40 kr/st. Och de lila porslinsdelarna kommer från Gefles serie "Malva". De gav jag 40 kr för alla fyra delarna.


Detta är det jag har skaffat i Kylexkannor. De är gjorda på Gullaskrufs glasbruk, och de finns i fyra storlekar - 15, 30, 60 och 130 cl.
    Tyvärr har jag bara två med lock, och lösa lock har jag en känsla av att de kan vara svåra att hitta.

8 kommentarer:

DeBeer sa...

Jag bokar gärna malva delarna :-D

Anna sa...

Min moster lärde mig att vissa av Kylexkannorna är i uranglas. Man ser ingen skillnad innan man lyser med en uv-lampa :) Hon är stor samlare av uranglas.

eli sa...

Kylex är så snygga. Ska du ha dem i ett framtida kylskåp?

form55 sa...

DeBeer - Då är de bokade!

Anna - Tack för infon! Jag såg bilder på samlingen hos dig. Hon har hållt på ett tag såg det ut som!

Eli - Nja, det hade jag nog inte tänkt. De var väl anpassade till kylskåpen på 30-talet. Men jag hade tänkt att skaffa en sådan ostkupa som Porslinan har och då passar dessa till.

Herr Movarp sa...

Vilka storlekar saknas (måtten) och vilket pris är okej att ge? Jag har sett dem vid flera tillfällen men inte köpt...

form55 sa...

De med lock har jag gett 35 och 50 kr för, men ett par tior till kan jag ge för storlekar jag inte har med lock. Mina med lock är 7,5 och 10 cm höga.

trillivippa sa...

Kylex-kannorna är förbaskat snygga! Jag har inte en enda med lock än, men det beror nog mest på att jag varit lite snål och inte vill betala hur mycket som helst.
Malva var en trevlig bekantskap, den har jag inte sett förut.

DeBeer sa...

Malvadelarna är av modell S(1957), jag har för mig att den minsta vasen som du har är S21 men det skall finnas två större, S22(20cm) och S23(26,5cm) så håll gluggarna öppna! Det är Skawonius som formgivit serien.