tisdag 21 augusti 2012

Markaryd - 2

Då var det dags att visa vad jag köpte utöver nyckeln. På första bilden glas med temat större! En stor signerad rökfärgad vas/burk från Reijmyres serie Pavane - den lilla hade jag förut.
    Och den stora blåa ishinken från Orrefors Fuga ser man inte så ofta. Även här hade jag den lilla förut. Men de två röda från Reijmyre hade jag en likadan innan och fler i andra färger.

 
Teakbrickor med urfästa fördjupningar för glasskålar för servering har man sett många. Men denna från danska Digsmed tog priset i snygghet! Tidigt 60-tal tror jag.
    Fisken i teak är nog också dansk, men vad kan den ha för ändamål? Har sett gissningar på askfat, servetthållare och fiskbensbehållare förut på likadana men inget av detta känns realisktiskt!


Det stora fatet i mitten köpte jag i Markaryd men de andra två hade jag förut. Det är minnesföremål från Stockholmsutställningen 1930.
    Jag har andra saker från denna utställning också, men det får jag visa en annan gång.


De fem smörgåsknivarna från Genses Focus de luxe köpte jag faktiskt på loppis strax innan jag åkte till Markaryd. Jag har letat efter dem länge och nu dök de upp. Inget direkt fyndpris dock!
    Tre små skedar från Gense Thebe hittade jag däremot där. Det är en ovanlig och eftertraktad storlek som jag köpte billigt. En SAS-kniv för en tia och ett grytunderlägg i aluminium blev det också.


Sist och bäst! Inte för att jag kommer att använda det så ofta, men detta är ett drinkset från Georg Jensen. Säljaren påstod att den kom 1953, men jag har inte hittat något om den än på nätet. Länka gärna om ni ser!
    Det fattas en kort kniv såsom den understa högra fast utan böjd spets. Och öppnaren som ligger mellan korköppnaren och kapsylöppnaren är en lite kortare variant än det egentligen skall vara. Dessa delar är jag väldigt intreserad av om någon har för köp/byt.


Intrycken från Markaryd var: varmt - damm - getingar - torra bullar - långpromenad.
Lägger till följande intryck eftersom det blev för många negativa: regnfritt - trevlig hund - trevligt sällskap - god äggmacka.

6 kommentarer:

Lybtar sa...

Såg just denvalen i forumet på FB. Då hörde jag att det skulle vara salt i den...
intrycken från Markaryd låter ju inte som en höjdar dag. Men dina köp skvallar om ngt annat.

form55 sa...

Salt i? Verkar knepigt om det inte fattas en del.
Jodå, det var verkligen en höjdardag. Säkert en av årets tio bästa! Trots de mindre roliga inslagen.

Anonym sa...

Har der siddet en metaldel i fiskens mund? jeg synes jeg kan huske at have set en flaskeåbner formet som en fisk...
venlig hilsen Helle

form55 sa...

Helle - Jag ser inget som tyder på att det har suttit något mer där. Dessutom är diametern på munhålet 4,8 cm så det verkar väl stort för det ändamålet.

trillivippa sa...

Ävenn om det var varmt och dammigt och bullarna var torra så tycker jag att alla de fina sakerna du hittade där måste ha vägt upp det. Lägg sen till det ypperliga sällskapet så kan det väl inte ha varit något annat än en toppendag! :)
Och fisken... måste den ha haft ett ändamål? Kanske är den bara till för dekoration.

form55 sa...

Att det var varmt var ingen nackdel - jag gillar värme! För övrigt har du helt rätt. Kanske till och med angående teakfisken.