onsdag 31 december 2014

Årets fem höjdare

Normalt brukar jag ha detta inlägg strax innan året har gjort sitt i fyndavseende. De fem saker som jag har varit mest nöjd med att kunna komplettera mitt hem med. Det är inte bara loppisfynd, utan även inköp på mässa, auktion och antikaffär.
    Och för er som har missat varför inläggen har glesnat här betydligt så har jag lagt mest krut på Instagram istället. Där heter jag: jjform55


1. Årets bästa och dyraste inköp blev skåpet "Krus" av Yngve Ekström. Det skall stå i sovrummet när det snart blir färdiginrett. Vilken möbel!
    Skåpet köptes i Malmö och transporterades hit med en fraktfirma. Jag har länge velat ha ett, men de jag har sett har varit för dyra, men nu gick ekonomi och pris ihop!


2. En annan sak som jag har gått och suktat efter är Stig Lindbergs unika stengodsvaser, och innan årets Kistamässa så hade jag bara en gulaktig miniatyr.
    I samband med mässan så köpte jag faktiskt tre stycken, och i alla fall två av dem hade klart rimligt pris tycker jag. Ytterligare en fick följa med från årets Boråsmässa, och den minsta gula hittade jag på Tradera - den sistnämnda är inte ens visad på Instagram än. Jag ville spara något ovisat till bloggen.


3. När jag var på Kistamässan så passade jag på att besöka några loppisar också, och på en av dem hittade jag tre små fåglar i metall för totalt 60 kr! Årets loppisfynd får jag nog säga!
    Vem formgivaren är har jag ingen aning om, men vet någon så tipsa gärna! Mailadress finns på sidan här. Jag monterade fåglarna på en skiva av teak som egentligen är ett lock till en ishink som jag köpte billigt för något år sedan.


4. Paraplystället är också ett loppisfynd, och det hittades på hemmaplan en dag i April. Riktigt fin funkisstil!
    Hade jag kommit till loppisen en minut tidigare så hade jag kunnat köpt den för 50 kr, men nu fick jag köpa den av handlaren som hittade den, med en nolla extra i priset.


5. På femteplats har jag två kandidater som jag båda gillar väldigt mycket, så det får bli delad plats där. Men båda är gjorda av mörkt trä som dominerar här hemma. Bordslampan är gjord av teak och vinstället av valnöt.
    Vinstället är amerikanskt och formgivaren heter Arthur Espenet Carpenter. Det kan inte finnas många sådana i Sverige! Köpt på Etsy från USA.
    Bordslampan av okänt fabrikat köptes av en handlare som reade ut ett gammalt lager för halva priset. Som tur var hade han inte gjort alltför mycket reklam för utförsäljningen! Här står den i köksfönstret tillsammans med den fina Luxusspegeln!


Jag hade tänkt mig att ha med en annan sak som jag skulle ha fått hem i mellandagarna, men det kommer att dröja tills i början av nästa år innan jag får den. Men jag visar den då istället.
    Bloggen kommer att fortleva även nästa år, men inläggen blir inte så många som det har varit under tidigare år.

Gott Nytt År på er allihop i alla fall!

6 kommentarer:

Eli sa...

Skåpet! Och de andra sakerna också. Men ... skåpet! Gott Nytt År!

Old shit and stuff sa...

SKÅPET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gott slut och gott nytt å kram

Gila sa...

Skåpet ropar även jag ! Såå snyggt! Bordsspegeln och de andra prylarna går inte heller av för hackor...grattis till bra inköp!

Anonym sa...

Fina saker :) Tänkte tipsa om en ny köp-och-sälj-sajt som heter Yardsale.se där man kan göra många fynd!

DeBeer sa...

Otroligt fina saker man fortfarande kan hitta, även om det är större mellanrum mellan gångerna!

Blog27999 sa...

Easy "water hack" burns 2 lbs OVERNIGHT

More than 160000 women and men are losing weight with a simple and SECRET "liquid hack" to burn 1-2lbs each and every night as they sleep.

It is proven and it works with everybody.

Here's how you can do it yourself:

1) Get a clear glass and fill it up half the way

2) Then use this awesome hack

you'll be 1-2lbs thinner the next day!