lördag 26 januari 2013

Lite nytt trots allt

Det har inte blivit mycket loppande i veckan. En sväng förra helgen, ett besök på Myrorna i veckan och en sväng idag.
    Eftersom jag nu har blivit extra kräsen så blev det ändå förvånansvärt mycket. Men vanligtvis så är det mest på helgerna som man fyndar.


På Myrorna hittade jag teakfatet från Söwekonst. Jag hade ett sådant förut, men jag gillar dessa så mycket att man gärna kan ha två. Inte helt billig - 105 kr. Den turkosa ljuslyktan Ofir från Atelje Lyktan och pepparkvarnen köpte jag på samma ställe fast med en veckas mellanrum. Tio kr/st för dessa var ett klart bättre pris!
    Den andra ljuslyktan kommer från Reijmyre och heter Norrsken. 40 kr för den. Och de tre röda Lorryglasen från Reijmyre gav jag 65 kr/st för. Nu har jag elva sådana. Skall nog inte ha mer än en till så att jag får dussinet fullt.


Det snygga svarta fatet kommer från Upsala-Ekeby. En tjugolapp för den var inte farligt. Skulle passa bra under en stor kruka kanske, eller så är den för fin för det.
    Boken bakom glasen köpte jag idag. Den har varit inlåst i ett finskåp på en loppis, men idag var den prissänkt och låg bland de andra böckerna. 150 kr för den var ändå ett ganska saftigt pris.


Men när jag bläddrade i den så fanns det mycket fint! Boken är tryckt 1957 och visar många då samtida arkitekurpärlor. Stor artikel om Vällingby bl a.
    Konserthuset i Göteborg och Stadsteatern i Malmö finns med också.Skolor, idrottshallar och även Bromma flygplats. men även flera privathus som på bilden - en villa av Ralph Erskine.

3 kommentarer:

DeBeer sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lybtar sa...

Det åker direkt ner i en flyttlåda då kan jag tänka mig :)
Jag gillar brickan/skärbrädan. Mycket fin.

florin design sa...

Fatet var snyggt!