lördag 12 januari 2013

Lite nytt

Denna veckan har jag faktiskt inte varit på loppis alls förrän idag. Varför då detta? Jo, jag har fått meddelande om att jag fick lägenheten som jag var och tittat på senast, så nu har det varit lådinförskaffande och en massa packande istället.
    Nog visste jag att jag hade samlat på mig mycket grejer, men riktigt såhär mycket trodde jag inte att det var! Men det var en nyttig erfarenhet för nu skall en massa småfynd rensas ut!


Här är nytt i teakväg. Den maffiga skålen rymmer mycket frukt, och den mindre hade jag en ännu mindre av sedan tidigare. Den lilla trekantiga kommer från Bergenblads i Vetlanda - kanske en cigarettkopp från början.
    De tre ljusstakarna borde vara från samma tillverkare, och de är danska. Två av dem är likadana och jag har sett en uppgift att Jens Quistgaard har gjort dessa.


En ljusstake till har det blivit, och det är en av den större storleken av de jag har haft förut på soffbordet. Dessa vet jag är danska men jag vet inte något mer om dem.
    Om jag hittar ytterligare en av den minsta storleken så har jag två uppsättningar av dem.


Några saker som inte är teak har det blivit också. En lite större Fugaskål med H55-märkning. Jag hade bara små med den märkningen innan.
     De fyrkantiga saladjärerna kommer från Gustavsberg Colorado och är ett Traderafynd. Och den lilla sockerskålen är från Gustavsberg Pastella som jag är lite småsugen på.


Nu har jag sockerskålen i alla tre färgerna som den producerades i. Det är lite svårt att se på bilden, men de är i färgerna ljust gul, blå och grön.
    Jag får snart göra ett inlägg med alla mina Pastelladelar tror jag.

2 kommentarer:

maja helin sa...

hej jan! grattis till lägenheten :) blir kul att se! du får sälja grejer på bloggen, det är väl många som är intresserade kan jag tänka mig! måste ta lång tid att packa ner bara stringhyllan, haha. hälsningar från maja

Deco a la retro sa...

God fortsättning!

Grattis till lägenheten!!!

mvh/Jeanette -Z.mink