måndag 14 december 2015

Lucka 15 - Retrobloggarnas julkalender 2015

Då var den min tur att få liv i bloggen genom ett årligt inlägg som vi retrobloggare har tillsammans. Jag tar över från Laura som har bloggen Orangeriet.
    Jul är stort för vissa. De har massor av julkulor, tomtar och diverse julpynt. Jag har knappt något av detta. Min ljusbukett från Luma har ni kanske sett förut så den har jag inte tagit med denna gången. Och mina Osram Stella elljusstakar får ni leta upp i bloggen. Bra mycket finare än fantasiljusstakarna tycker jag. Men jag vet att det är mångas favoriter.


Men en nyhet för i år är att jag har hittat den ökända jultextilen "Tomteparaden" på loppis - se bakgrunden. Inte jättebilligt, men klart billigare än på Tradera i alla fall. Det är ju Jerry Roupé som har skapat den.
    Ett annat namn som förknippas med jultextil är Kajsa Nordström. Underlaget till detta julmotiv är en duk gjord av henne. Ett gammalt loppisfynd som jag knappt kom ihåg att jag hade köpt. Hittade den i gömmorna när jag letade efter annat för någon vecka sedan.
    Vita hyacinter är fina och luktar så gott! Synd att de blommar över så snabbt bara. Men de brukar vara billiga - en tia styck på vissa ställen. Och nu kommer jag att kunna prova nötknäckaren i gjutjärn som jag köpte i somras. Dessutom kommer den rejäla ljusstaken i teak verkligen till sin rätt nu, med några småkusiner i mässing.
    Och om ni har gröna glaslådor till min nyfyndade REDA-låda (som ses i bakgrunden) så fattas det både stora och små för mig än. Det står inget i botten på dem.

GOD JUL! Nu ger jag ordet till Erik som har bloggen Faaglarna för lucka 16 i morgon!

1 kommentar:

Blogger sa...

Did you know there is a 12 word phrase you can tell your partner... that will trigger deep feelings of love and impulsive attraction to you buried inside his chest?

Because hidden in these 12 words is a "secret signal" that fuels a man's instinct to love, look after and care for you with his entire heart...

12 Words Who Trigger A Man's Desire Impulse

This instinct is so built-in to a man's brain that it will make him work better than ever before to make your relationship as strong as it can be.

In fact, fueling this mighty instinct is so binding to having the best possible relationship with your man that the moment you send your man a "Secret Signal"...

...You'll immediately notice him expose his soul and mind for you in such a way he's never experienced before and he will see you as the one and only woman in the universe who has ever truly fascinated him.