måndag 16 februari 2015

Antikmässan i Älvsjö

Besökte den årliga mässan som vanligt. Den största antikmässan i Sverige - då förväntar man sig lite extra. Och nog fanns det en del extra fint, och även extra dyrt!
    Men nöjer man sig med att titta så fanns det godbitar här och där! Titta gärna på mina bloggkollegor så hittar du fler bilder från mässan.


Nordlings antik på söder hade som vanligt den snyggaste montern! Snygga möbler, snygg konst, snygga lampor!
    Hade man haft mer plats och mer pengar så hade jag köpt flera saker, men ibland får man nöja sig med att fantisera...


Denna fåtölj ingick i utställningen, men den kom från Nordlings den också. Finns även som soffa.
    Gjordes av Westerbergs möbler runt 1960, och formgivare är Hans-Erik Johansson.
    


Ett blickfång med fajanser av Stig Lindberg, och även några Karnevalvaser samt springare. Ja, allt på bilden är Stigs verk!
    Är du intresserad av serien Karneval så kolla in tidningen Scandinavian Retros senaste nummer, där alla delar finns på bild!


Stig här också, men här är det stengodsföremål från början av 1960-talet. Det ser man på färgen. Senare på 60-talet blev de bruna och dovare i färgen.
    Det fanns liknande vaser lite här och där, men jämförde man priserna mot de som fanns på Kistamässan i höstas så hade priserna stigit rejält! Om det är ett ökat intresse eller bara dyrare montrar som har fått styra prisökningen låter jag vara osagt.


Till sist en bild till från Nordlings monter. Glömde anteckna namnet på konstnären av den svartvita målningen, men någon kanske lade det på minnet?
    Alexander sade till mig att han planerar montern långt i förväg och jobbar ett helt år med att skaffa de rätta föremålen till montern. För detta skaffar man inte i en hast!

Till helgen tänkte jag visa vad jag köpte på mässan!

Inga kommentarer: