onsdag 16 juli 2014

Tre skulpturer

Här kommer det utlovade inlägget på de tre abstrakta skulpturerna som jag har köpt den senaste tiden.
    Tyvärr blev bilderna väldigt dåliga, men jag skall eventuellt köpa en ny kamera om någon vecka.


Den fågelliknande mässingsskulpturen till vänster köpte jag för flera veckor sedan, men då satt det en ful marmorfot på den. Men den gick lätt att få bort och byttes ut mot en i trä som är både tjockare och större. Tror inte att det är något bättre sak egentligen, men jag tyckte att den skulle passa hos mig.
    Träskulpturen i mitten är gjord av Gunnar Forsberg som bodde i Hultsfred och avled för ett tiotal år sedan. Säljarens fru var släkt med honom så därför känner jag till detta. Påminner starkt om Johnny Mattssons skulpturer, men denna tycker jag är bättre än mycket av hans som jag har sett.
    Och till höger en rejält tung mässingsskulptur som fyndades för en femtiolapp på bakluckeloppisen för en vecka sedan. Den är märkt, men jag har inte hittat uppgifter om vem det kan vara än.

 
En närbild av de båda mässingsskulpturerna. De är fina i sig, men i en liten grupp blir de ännu bättre!
 Märkningarna - först den tunga mässingsskulpturen. R.N. -68 står det. Det borde inte vara omöjligt att ta reda på. Om någon har en susning så kommentera gärna, och funkar inte det så skicka ett mail (utan bilder).
    Märkningen under Gunnar Forsbergs abstrakta fågel är endast ett F. Han skall ha gjort en del annat så kanske går det upp ett ljus för någon nu!

Inga kommentarer: