söndag 18 maj 2014

Kvalitetsfynd

Nu visar jag bara sådant som jag gillar själv och har köpt för att behålla. Men jag köper inte mycket annat nu.
    Det är lätt att köpa på sig saker som man vet att många andra gillar, men tid och lust för att sälja vidare saknas ofta.


En dansk vägghängd klädbetjänt i teak har jag varit sugen på länge - nu har jag en! Men tulpanglaset av Landberg hade jag ett likadant innan, så nu har jag två sådana. Den stora limegula krenitskålen hittade jag idag för 60 kr på en loppis!
    De två träskedarna är däremot köpta på Tradera. Jag hade en förut, men dessa är kortare än den andra. 30 och 36 cm långa är de. Småknivar Focus de luxe hittade jag på en loppis i torsdags.På litteratursidan blev det också utökning. Boken om Bengt Orup är tryckt 2002, så den var inte så gammal. De andra inköpen var äldre.
    Två inbundna årgångar av "Hem i Sverige" från 1957 och 1960 ligger bra till tidsmässigt för de sakerna som jag gillar. Den danska boken "Moderne dansk boligkunst" är tryckt 1946, men det fanns en hel del fint i den ändå. Och "Nutida svensk konst och brukskonst" är lite äldre ändå - 1943.


Ett par nya miniatyrer av Rolf Palm har tillkommit också. De får nog stå i en grupp i vitrinskåpet.
    Jag har sett en modell som är lite större på ett ställe som kunde vara fin att ha ihop med dessa. Den var lite väl dyr tyckte jag, men jag får se hur jag gör..

Inga kommentarer: