lördag 22 juni 2013

Svarta Coloradokoppar modell D

I servisen Gustavsberg Colorado finns en kaffekopp som är baserad på modell D, och den är svår att hitta. Skulle man hitta en så är sannolikheten stor att det blir en limegrön kopp med svart fat. Har man tur kan man hitta den ljusblåa varianten som är ännu svårare.
    Båda dessa färgnyanser kommer från färgbytet 1957, för de första två åren i servisens historia använde man andra färger förutom svart som alltid har hängt med.


Idag gick jag förbi en antikaffär i Majorna och i fönstret stod två svarta koppar! Ni må tro att jag hajade till! Det var inte öppet, men ägaren var där och fixade och som tur var så var han inte svårövertalad när jag ville köpa dessa direkt!
    Jag har tidigare haft en pastellgul kopp och även fat av samma färg samt två pastellblåa fat. Men att ha samma färg på kopp och fat kändes lite märkligt då de nyare har kombinationen som syns på bilden ovan.
Min nya teori är då att man kunde köpa svarta koppar med antingen pastellblå eller pastellgula fat, eller den motsatta kombinationen. I så fall borde det finnas en pastellblå kopp också som vore riktigt kul att kunna komplettera med!
    I bilden nedan har jag lagt till koppen med svart fat. Och jag hoppas att kunna visa en bild snart där även den pastellblåa koppen finns med! Jag är spekulant om någon har minst en, eller vet var man kan köpa!


Och priset på kopparna då? Jo 60 kr/st! Han hade haft sex st från början men hade hunnit sälja fyra av dem tyvärr. Men jag är så nöjd med dessa två ändå!

4 kommentarer:

DeBeer sa...

Ursnyggt... Lycka till på jakten :-)

Herr Movarp sa...

Häftigt, svarta koppar har jag aldrig sett!

Catherine N sa...

Snyggt! Jag håller korpgluggarna öppna och låter dig veta ifall jag hittar något i serien. Är dessa också omärkta?

form55 sa...

DeBeer - Tack! Nog är de fina alltid!

Herr Movarp - Inte jag heller. Har aldrig ens hört talas om de svarta.

Catherine N - Både koppar och fat är helt omärkta. Fyndläge om man vet hur de ser ut med andra ord!