tisdag 3 april 2012

Radio (G)AGA

Det var denna jag köpte i helgen som jag inte visade i det förra inlägget. En av AGAs första transistorradioar, från 1957 enligt säljaren. Jag har googlat men inte hittat den, men typnummer är 3333.
    Den är i så fint skick och fungerar bra både på batteri och nätdrift. Allt utom lyset i den fungerar, och det är inte dåligt för att vara en så gammal apparat! Man undrar om dagens radioapparater låter något om femtio år!


Jag gillar den avrundade kanten och panelen som ligger lite innanför chassiets framsida. AGA har gjort flera fina radioapparater, och denna är en av de finaste som jag har sett.
    Den har t o m två snabbvalstangenter för FM - en detalj som jag trodde kom mycket senare!


Här är den lite på snedden. Jag har ställt den tillfälligt längst upp i stringhyllan, men den kanske hamnar någon annanstans sedan.

9 kommentarer:

Ann-Charlotte sa...

Åh, vad snygg!

Soffi sa...

Läcker..!!

La mômes Old fashioned sa...

Ja, den var snygg. Tror du att det går att fixa lyset?

trillivippa sa...

Ja jäklar vad snygg den var! Hoppas du får igång lyset också. Vilken pärla! Tycker den var riktigt nätt och fin i modellen.
Och jag är på jakt efter en fin retroradio till köket så hittar du en till så... ;)

Lampedusa sa...

Intressant att FM-skalan går "baklänges". Men går den bara till 100 MHz? Inte ens 104? För att inte tala om 108...
Att byta glödlampa till skalbelysningen borde inte vara något problem. Bara man kan få tag i rätt typ.

Anna sa...

Grymt snygg!

Allt det gamla goda sa...

anar jag en tvättäkta göteborgsk ordvits? det trodde man inte om dig! :) väldigt läcker radio, den hade jag köpt på studs om jag hittat den. jag vet en ljud-kille (eller, ja, kille kanske han inte är, han är väl 60+) med bred kunskap som brukar renovera elektronik åt en antikhandlare jag känner, han finns i lund och har butik med stort lager av gamla reservdelar. jag kan ombesörja hjälp med att ordna detta om du vill få den fixad?

Lilladockan sa...

Den var riktigt toksnygg! Känner ett sting av avundsjuka :) Grattis till fyndet! Du, om du ser någon radiogrammofon/radiomöbel så kan du väl hojta till? Letar efter något i samma stil som den som finns med på bilden på mitt Moderskepp.

Loppisrunda måste planeras in här framöver!

Glad påsk!

AGA-Museum sa...

Geweldig mooie radio, groetjes uit Nederland van het AGA museum; http://www.aga-museum.nl/page/aga-radio