söndag 15 januari 2012

Trappstegspall

Tre gånger har jag sett sådana här till salu på loppisar, men de har alltid varit sålda. Jag har sett fler men då står det "Tillhör loppmarknaden - ej till salu" på dem. Men i fredags såg jag denna på samma ställe som jag köpte den saknade glasbiten till smidesskulpturen på.
    De små plastfötterna som den står på var spruckna eller saknades, och de två mattbitarna på trappstegen satt löst. Men plastfötter går att köpa nytillverkade och mattbitarna går att limma fast! 75 kr betalade jag för denna och nog var Fredagen den 13e en turdag för mig!


Jag har hittat införmation om tre olika märkningar på dessa. Antingen Bröderna Lindqvist AB Motala. Eller Lindqvist Verkstads AB Motala, eller endast AWAB.
    På min är märkningen bortsliten - det synd bara rester av en lapp kvar, men jämför man med bilder jag har hittat så bör den ha varit märkt AWAB.

6 kommentarer:

Gunilla sa...

Snygg och praktisk! Som tur är kan man köpa dom fortfarande men det är ju inte samma sak.

Lilladockan sa...

De är riktigt fina de där pallarna! Tror att mönstret (i färgen) på den som finns hemma hos min familj skiljer sig något. Om jag inte minns helt fel så är den mörkblå med små silvergråa korn eller något åt det hållet.

Du förresten, jag fick igång radion! :) Ett nytt batteri för radiodelen var allt som behövdes. Är så himla nöjd, tack för att jag fick köpa den av dig! :)

Allt det gamla goda sa...

tänk att de där pallarna blivit kult. det har alltid stått en sådan i mina föräldrars kök, men jag har aldrig, hur retrointresserad jag än är och har varit, dragits till den.. hmm..

Herr Movarp sa...

De är kanonfina, jag har ju några stycken som du vet :-) Måste bara fixa till dem lite :-)

form55 sa...

Gunilla - Visste inte att de går att köpa nya än! Då borde de som är märkta Motala vara gamla i alla fall.

Lilladockan - Så kul att radion funkade! Du fixar det mesta!

Adgg - Då är det dags att du skaffar en nu då :) Jag tycker att de känns väldigt retro.

Benny - Jo, du har ju haft tur och hittat dem ännu billigare. Jag måste fixa lite med min också innan den blir bra.

trillivippa sa...

Verkligen tur att hitta en så billigt! Jag har ju min röda med svarta och vita "fläckar" men skulle hellre ha en med blå plast. Får se om jag gör om den jag har eller om jag försöker hitta en ny.
Jag fick i alla fall betala betydligt mer än 75 kr för min...