onsdag 4 januari 2012

Nya Colorado soppskålar

Fyra nya Colorado löksoppskålar med lock kom med posten häromdan! För upplyningens skull så är det Stig Lindberg som har formgivit den och de är gjorda på Gustavsbergs porslinsfabrik 1955-62. En extra bonus var att tre var helsvarta och den fjärde hade ett mörkgrönt lock! Lock i dessa färger hade jag inte förut!
    Det var Erik som har bloggen Fåglarna som hade sett dem på ett ställe och var så snäll att han köpte dem åt mig och skickade dem välpackade i en stor låda. Ett jättetack igen!


Nu har jag löksoppskålarna i dessa färgerna. Som ni ser så har den vita skålen fått det mörkgröna locket, men nog vill jag ha en mörkgrön skål och ett vitt lock i samlingen också!
    Så ser ni någon av dessa (gärna med tillhörande andra del i valfri färg) så är jag hemskt intresserad av att köpa eller byta mot något som du söker! Gäller även för gul, turkos och rosa som jag inte har alls.

7 kommentarer:

petrogylv sa...

Jättefina skålar!

Allt det gamla goda sa...

rosa, det visste jag inte ens att det fanns? väldigt trevliga skålar, vilken tur du haft!

Anna sa...

Kul att se att din Colorado-samling växer! Jag ska hålla ögonen öppna!

trillivippa sa...

Tjusigt, din samling ökar stadigt!

Maria sa...

Jag lovar att hålla ögongen öppna!!
Vem är tillverkaren?

form55 sa...

petrogylv - Visst är det! Stig Linberg har gjort ett bra jobb.

Anna - Det tackar jag för!

trillivippa - Jodå, jag ligger i :)

Maria - Borde förstås ha skrivit det. Gustavsberg är det. Lägger till det i texten.

form55 sa...

Allt det gamla goda - Ser nu att jag glömde kommentera dig. Rosa fanns bara några månader 1955. Till på köpet så sålde den dåligt - det var därför som den byttes ut. Jag vet en som har rosa delar (bara tallrikar) men de går inte att få komma över tyvärr.