söndag 4 september 2011

Svart & Teak

Idag på bakluckeloppisen köpte jag bara svarta saker och saker av teak. Förmodligen en ren tillfällighet, men det var vad jag gillade där. Vädet var varmt och soligt och säljarna var extra många, men det var även köparna så man fick ligga i för att kunna fynda.
    Det blev en dansk fonduegryta till, men denna gången tillverkad av Nissen. Besticken hörde inte till utan de hade jag förut, men jag får skaffa en till ser jag. Ännu en teakskärbräda inköptes, men denna är från Söwekonst. Ostbrickan däremot är dansk men saknade glaskupan, men den kostade bara 20 kr så jag skall se om jag kan skaffa den.
    Det första jag köpte var svarta tallrikar från Bo Fajans - fem små assietter (17,5 cm) och en stor (26 cm) för bara 80 kr tillsammans var nog ett fynd, men en assiett hade ett litet nagg. Knivställen i svart keramik är omärkta men passar bra ihop med tallrikarna - 10 kr/st.

Uppdatering! Assietterna och tallriken tillhör fruktservisen Labyrint av Berit Ternell, från 50-talet någongång.4 kommentarer:

Danjel sa...

Snygga tallrikar! De är väl av Berit Ternell om jag inte missminner mig och finns i många färger.

form55 sa...

Har inte koll på formgivare av dessa, men jag har sett dem i 4-5 färger till.

trillivippa sa...

Assietterna och tallriken tillhör fruktservisen Labyrint av Berit Ternell, snygg tycker jag! Särskilt i den här svarta glasyren. :)
Och ja, priset var ett riktigt fynd! Sålde tre assietter i blandade färger för drygt 150kr på Tradera tidigare i år.

form55 sa...

Aha - Labyrint! Visst är den snygg i svart (förstår att du sålde de färgade :))