lördag 25 september 2010

Bokmässan

Idag besökte jag bokmässan här i Göteborg - en tradition sedan många år. Som vanligt var det knökat med folk och enorma köer om man ville äta något eller gå på toaletten t ex. Bästa tillfället om man vill se kändisar i stan.
    Men det fanns också en del fina trycksaker som inköptes! Här kommer bilder på tre av de intressantaste!Ovan en reklambroschyr för Gustavsbergs fajansmålade föremål av Stig Lindberg. Häftet på åtta sidor är tryckt 1954 och har bilder i både färg och svartvitt.
    Det fanns 5-6 st likadana så jag skulle inte bli förvånad om någon kommer ut på Tradera inom kort.Tachens stora bok om 60-talsförmål ser man inte så ofta - speciellt inte den mer exklusiva varianten, så den ville jag gärna ha. Jag har boken om 50-talet sedan tidigare, men eftersom min favoritperiod är huvudsakligen 1953-1963 så finns det en del passande ting i denna också.
    576 fullmatade sidor som nu skall gås igenom - ett rent nöje.
Även denna bok om Greta Magnusson Grossmans produktion köptes. Boken är tryckt förra året men man ser den inte ute i handeln ändå. Bilder på både hennes lampor och möbler finns, liksom äldre inredningsbilder där hennes föremål syns.

10 kommentarer:

Randiga Tråden sa...

Kul att du fick tag på så fina böcker, den understa om GM, var får man då tag i den?

Herr Movarp sa...

Vilka kanonfina böcker, synd att jag inte visste att du skulle dit, då hade du fått köpa om inte alla, men i alla fall de två sista till mig...jag har iofs Taschen-boken, men i en billighetsupplaga paperback med mikroskopiska bilder!

form55 sa...

Den finns nog på nätet om man letar - Bokus, eBay, Tradera? jag hade inte sett den innan och då vill man ju bläddra lite i den innan man köper.

form55 sa...

Benny - det fanns bara en av varje tyvärr.

Herr Movarp sa...

Okej, då var det inte mycket att göra. Grossman-boken kan man möjligen beställa via Arkitekturmuseet som jag fattade av hemsidan.

MagnusB sa...

Kan rekommendera Classica Antikvariat i Växjö. Lätt att beställa, snabb service och ett bra sortiment om man gillar den här typen av böcker (både begagnade och helt nya som är svåra att hitta).

Boken om Greta Grossman är egentligen tänkt som en utställningskatalog, men den är riktigt bra. Köpte min av Classica, men den brukar finnas i Moderna Museets butik. Kommer att bli ett eftertraktat referensverk när upplagan är slut.

Fajansbroschyren finns även i butiken på Gustavsbergs museum om man har vägarna förbi där ute.

form55 sa...

Tack för informationen Magnus! Gustavsbergs museum har jag tyvärr aldrig varit på, men kanske nästa år.

Clinen sa...

Vilka härliga böcker! De hade man gärna bläddrat i. Synd att man inte hade möjlighet att ta sig upp till mässan. Men man stöter kanske på böcker i något annat sammanhang om man har tur! =)

Lybtar sa...

Härliga böcker. Vi beslöt oss för att det skulle vara alldeles för mycket folk. Det har faktiskt varit lite för mycket folk de senaste åren.
Grattis till köpen.

Eli sa...

Vad roligt med bokfynd! Såg fajansboken i butiken på Gustavsberg tror jag.