lördag 12 juli 2014

Lite smått och gott till

Har haft en veckas semester nu och trots massor av tid att loppa för så är det tämligen dött på fina ting där. Idag hittade jag det mesta, men lite är sparat åt två kommande inlägg.
    Ett av inläggen kommer att handla om nya delar från Gustavsberg Pastella, men det andra inlägget skall visa hela tre fina skulpturer i trä och mässing.


Trodde först att jag hade lyckats hitta den saknade storleken av de röda fugaskålarna, men denna var lite för liten. Men för 30 kr blev jag inte missnöjd ändå! Framför den en fin häftapparat i nära nyskick.
    Till höger om den en läcker Söholmvas för 35 kr - den läckraste jag har sett! Eventuellt har jag en del till i serien på gång. Det svarta kantiga Rörstrandsfatet kostade bara en femma. Märkningen syntes inte på det.
    Ovanpå fatet står två omärkta ljusstakar av massiv mässing som jag hittade på Stadsmissionen häromdan för 60 kr ihop. Den långa pinnen i teak har en klump med två borrade hål i! Ingen aning vad man skall ha den till, men den var ju gjord av teak... Jag är säker på att den är något riktigt bra - tror jag!
    Kastrullen med teaklock och teakhandtag kommer från Ystad metall faktiskt! Kanske är den mest till för servering. och teakburken med lika fint lock är stämplad "Åke Wiikström Konsthantverk" undertill.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
Den långa pinnen är nog av mahogny. Det är sannolikt en gösstake till en motorbåt. Alltså den lilla flaggstången som sitter på fördäck med hemmahamnens vimpel.

form55 sa...

Ja, det kan nog stämma. Men det ser helt klart ut som teak. Tack för kommentaren!

Blog27999 sa...

As claimed by Stanford Medical, It is really the ONLY reason women in this country get to live 10 years more and weigh an average of 42 pounds less than us.

(By the way, it really has NOTHING to do with genetics or some secret-exercise and EVERYTHING around "HOW" they are eating.)

BTW, I said "HOW", and not "what"...

Tap this link to find out if this short quiz can help you release your real weight loss possibilities

Blog27999 sa...

Strange "water hack" burns 2lbs overnight

Well over 160k women and men are utilizing a easy and SECRET "liquids hack" to lose 1-2 lbs each night in their sleep.

It's proven and it works all the time.

Here are the easy steps for this hack:

1) Hold a glass and fill it up half the way

2) Proceed to learn this weight losing HACK

you'll be 1-2 lbs thinner the next day!