onsdag 5 september 2012

NilsJohan - Soraya

Egentligen hade jag inte tänkt att börja samla på mig delar från fler bestick nu, men så hittade jag en sked i somras på en loppis för två kr och då var det kört!
    Jag köpte sedan en sked till på Helsingborgsmässan för 70 kr och nyligen fick jag hem två knivar som jag vann i en auktion. Två gafflar står på önskelistan nu.


Soraya formgavs av Sonya Katzin 1965. Tyvärr så sålde den inte så bra eftersom denna typ av bestick var som mest populär runt 1960 så formgivningen hade blivit lite föråldrad.
    Jag skall nog inte skaffa en massa delar utan nöjer mig med en uppsättning för två personer. Men jag reserverar mig där för det har hänt förr att jag inte skall samla och det gick inte alls bra...

5 kommentarer:

Jesper sa...

Ser riktigt trevliga ut och en härlig form på skedarna.
Vet hur det kan bli ibland, man kanske köper något för att sälja vidare och sedan så blir det att man själv börjar samla på det.
Men som sagt, man kan ju inte samla på allt:)

La mômes Old fashioned sa...

De är väldigt fina åste jag säga.

Såg nu de röda burkarna från Reijmyre som du köpte på Mararyd. Jag köpte två rökfärgade utan lock nyligen. Är det nåt du är intresserad av tro?

form55 sa...

Jesper - Som sagt, man kan inte samla på allt. Därför skall jag sälja bl a Gense Thebe.

La momes... - Det kan vara intressant! Kan du skicka bild på FB? Inte i mailen för jag har så lite plats kvar där.

khina sa...

Tycker att det är nått speciellt med bestick... Svårt att låta bli att köpa å vips så är man på gång med en ny serie. Dessa var snyggt stilrenatycker jag.

Jesper sa...

Tack för ditt inlägg om mina nyfyndade bestick.
Alltid roligt att få veta lite mer om vad man har hittat!

Jag är en novis på det här med bestick, men ska försöka att utöka min kunskap inom detta område:)

Jag har tänkt att börja samla på några Retro bestick och det lutar nog åt Genses Thebe som jag har fyndat ett 20 tal av innan.

Såg din samling och blev vida imponerad. Förstår om du har tänkt att sälja dessa på typ Tradera eller så, men får du för dig att sälja av några till mig för ett vettigt pris så hör gärna av dig!

Tack så länge.