onsdag 19 februari 2014

Älvsjömässan - konst

Förra året gjorde jag ett specialinlägg med snygga tavlor och skulpturer på mässan, och i år gör jag likadant! Men utbudet var inte riktigt så omfattande i år som förra året.
    Här är i alla fall bilder på det jag såg som jag kunde tänka mig att ha hemma - om priset hade varit betydligt lägre!


Bengt Orup har inte bara gjort glas för Johansfors! Även finfina konkreta tavlor har han målat, och denna gjorde han 1955.
    "Svart, röd, gul 1" är det fantasifulla namnet på tavlan som kostade 29.000 kr!


 I Nordlings monter stod denna skulptur. Och extra fint tycker jag när den står på tre små "fötter". Passar bra både ute och inne.
    Såg aldrig pris och artist, men tänkte att den nog är beskriven på deras hemsida. Men det var den inte!


Nordling hade även denna olja av Olle Baertling. Det är inga billiga grejer! 1,5 miljoner kostade den, och jag gissar att ingen fiskade upp den summan ur sin plånbok på mässan!
    Man frågar sig hur många som har råd att köpa denna som tycker att den är fin. Risken är att det blir ett investeringsobjekt som köps bara för att ägaren hoppas att den blir mer värd tills den skall säljas igen!


Rickard Mortensen var en dansk konstnär som också målade i konkret stil. Jag såg ingen prisuppgift på denna, men den borde ligga mycket lägre i pris än Baertlingen.
    Jag har sett betydligt bättre målningar av honom, men jag gillade denna ändå.


Och här har vi en föreställande skulptur! Även om den inte är gjord för att se så verklig ut som möjligt.
    Denna är faktiskt ganska nytillverkad, och konstnären heter Johannes Nielsen som är född och uppvuxen i Falkenberg. Sedan tre år är han bosatt och verksam i  Kina. 22.500 kr kostade hästskulpturen.


En liten Baertling till! Osignerad vad jag kunde se, men knappast billig för det. Det såg ut som ett original och ingen litografi.
    En reflex från blixten blev inte så bra, men tänk bort den!


Denna väggtavla av Stig Lindberg har jag, men i andra färger! Denna kostade flera tusenlappar, men så mycket har jag inte gett för min!
    Det fanns flera väggtavlor av Stig på mässan, men jag tycker att det bara är ett fåtal av dem som verkligen är riktigt snygga!

2 kommentarer:

Herr Movarp sa...

Baertling-liton kostade 9500 om jag inte kommer ihåg fel!

DeBeer sa...

Mässan är en så härlig källa till inspiration.

Tack igen för hjälpen med leverans till Gtb.