torsdag 3 oktober 2013

Helgens inköp

Sista helgen på bakluckeloppisen, men nu har en annan bakluckeloppis öppnat som kanske kan bjuda på några godbitar om säljarna hittar dit.
    Detta blev det där denna helgen i alla fall! Inte så dåligt ändå!


Stor grön fugaskål med lite ovanlig form för en hundring. De gröna är ju inte så vanliga direkt. Bestick blev det denna gången också! Sex skaldjursknivar från Gense Facette och en förrättsgaffel från Gense Focus steel. En femma styck.
    En gryta från Rörstrand Entré med ett lock som hör till en mindre modell. Säljaren brukar läsa här så tack för det! Teakgalgen är den billigaste sådan som jag kar köpt - en krona bara! Äggkopparna syns bättre på nästa bild.


Äggkoppar av teak har man sett oräkneliga olika modeller av, men dessa är baske mig de snyggaste jag har sett! Stämpen finns under, och de har sålts av Laurids Lönborg. Danskarna kunde det här med form!
    Då var de kanske lite dyrare tänker ni. En femma styck! Vill gärna ha 2-4 st likadana till!


En bok för 30 kr blev det också. "Det unga måleriet" som visar ovanligt mycket konkret och abstrakt konst, men då är ju målarna unga och inte så traditionella i måleriet.
    Boken är tryckt 1952 och har 47 sidor. Många färgbilder som det skall vara. Förstår inte hur man kan ge ut en bok med svartvita bilder av färgtavlor! Det vore som att lyssna på musik där de bara har tagit med basen...


Här har vi t ex Olle Bonnier med en av hans bästa målningar. Även Lage Lindell och Lennart Rodhe m fl har likadana presentationer.


Gunnar Ander har ju gjort en serie med djur på 40-talet, och elefanten dök upp i veckan för 30 kr. Man såg djuren då och då innan retrotidningen presenterade dem, men efter det är denna den enda jag har sett ute på loppisarna.
    Riktig dålig bild förresten, men ljuset försvinner snabb nu.

3 kommentarer:

Yvonne sa...

Fina fynd!
Gillade elefanten, men jag är ju svag för djur :)

Gila sa...

Fina fynd, som vanligt. Men när ska du öppna instagramkonto?

Anonym sa...

Man kanske skulle ta och sälja lite på den loppisen med vid något tillfälle!

Jag hoppas att du lyckas hitta de båda delarna för att få två kompletta grytor, men det bör väl inte vara ett alltför stort problem. Själv så skulle jag vara intresserad av ett blått lock till en picknick skål om det är något som du har och kan tänka dig att sälja/byta!?

/Henrik