måndag 26 augusti 2013

Markaryd - inköpen

Jomenvisst! Klart man måste åka till den årliga antik- och samlarmarknaden i Markaryd! Det är en av årets höjdpunkter!
    De senaste åren har jag och Stina från bloggen "Allt det gamla goda" varit där och tittat runt ihop, och så även i år.


Vi börjar med besticken denna gången för omväxlings skull. Tre matknivar från Nilsjohan Soraya samt sex förrättsgafflar från Gense Thebe Special kostade en tjugolapp styck. Sorayan skall jag ha själv och Thebe Special köper jag på mig när jag ser dem, för man ser dem inte ofta.
    Extra roligt var teskeden från de okända besticken med teakskaft som jag har hittat en bunt av tidigare, men jag hade ingen tesked alls förut! Kostade dessutom bara åtta kronor.


Mer teak! Glasunderlägg med ett hål i mitten som man trär på en pinne. Kändes praktiskt och jag hade inte sett sådana förut. Och en pytteliten dansk pepparkvarn för en tjugolapp.
    Den fina teakskålen fick jag ge 200 kr för, trots att den är omärkt. Men det känns att det är superkvalitet i den! Så den ville jag inte missa!


En av de stora och två av de små skäpporna i grönt glas köpte jag för 100 kr ihop där. Så nu har jag fyra av varje storlek.
    Nu gäller det att hitta ett passande hölje, eller också får man tillverka ett.


Erkerskål med reklam! Ibland vet man inte varför man fastnar för vissa saker, men denna kändes kul!


Papperssorteringsfack i teak från Servex! Lite småfix på den, men den var billig. 150 kr.


Gräddkannorna från Gustavsberg Pastella köptes av en bloggkollega som sålde där -"Undantaget i Hulebäck" Jag hade iofs den gröna innan, men den gula är ny.
    Nu fattas bara den blåa för att seten skall bli kompletta.


Och här är resten av inköpen! UFO-ljusstaken hoppades jag att jag hade hittat en i den saknade storleken, men den hade jag tyvärr tre av innan, En röd och en grön Yoba från Reijmyre av Tom Möller köptes för 30 kr/st med etikett kvar på båda. Den röda fugaskålen var ännu billigare - 20 kr!
    Ljusstaken från Dansk Design av Quistgaard fick jag ge 200 kr för efter lite prut. Och askfatet av bakelit köpte jag endast för sin fina form!

Det finns en sak kvar som jag inte har visat än, och den tycker jag förtjänar ett eget inlägg. Klart tyngst och dyrast av de sakerna jag köpte.
    Du ser den i nästa inlägg tillsammans med bilder på saker jag inte köpte, men som är värda att visas!

3 kommentarer:

Skaffaren sa...

Jag har nog ett hölje någonstans.
Synd att vi var i Värmland och drällde i helgen.
Men, det blev fynd även där.

Undantaget sa...

Trevligt att träffas. Blir spännande att se vad ditt "tunga" inköp kan vara. Ska lägga upp ett inlägg förhoppningsvis senare idag med mina inköp.

Allt det gamla goda sa...

kul att se, hade hunnit glömma hälften av både dina och mina inköp såhär en vecka senare! :P