lördag 30 november 2013

Långt uppehåll

Tyvärr inte frivilligt. Ett elakt datavirus åt upp några viktiga filer, och enda sättet att få snurr på datorn igen var att ladda in fabriksinställningarna. Men nu är allt sådant fixat så nu är jag igång igen!
    Men loppis har jag inte slutat att gå på så här är en del av det jag har hittat under tiden!


Bestick och teak - sådant som jag brukar köpa om jag hittar något fint. Det lilla fatet med oregelbunden form är fån Söwekonst, men servettringarna är nog inte därifrån. Serveringsfatet är också omärkt, men känns som svenskt från mitten av 60-talet.
    I Söwefatet ligger fyra vickningsgafflar från Gense Spectra. Jag hade tolv likadana förut men de var billiga så då fanns det plats för några fler. Och på brickan ligger tre förrättsknivar från Nilsjohan Soraya. En skinkkniv Thebe och några Facettedelar också. Kapsylöppnaren hängde med i bara farten.

 
 
Små ljusstakar av metall har det blivit tre till. Den största på den övre bilden hade jag två av förut, men denna var klart billigare än de andra två jag hade tidigare. Den andra på övre bilden misstänker jag är en Paro. Det finns minst fyra olika sådana - jag har nu tre. Och den kromade på undre bilden är av Jens Quistgaard för Dansk Design.
    Termometern ser oanvänd ut, men eftersom priset på den stod kvar på baksidan (3.75) tar jag för givet att den är gammal. Den kommer nog få sitta i den delen av hallen som är närmast vardagsrummet.
    Några stengodsföremål har det blivit också. Men av de två ljusa är endast den större ny. Den mindre har jag köpt för flera år sedan, och de är gjorda av Sven Weissfeldt. Den minsta är av John Andersson från Höganäs, men den stora mörka har jag inte forskat i än var den kommer ifrån. Den är märkt, men otydligt.


En samlad bild med allt färgat glas. De tre röda är Lorry från Reijmyre, och jag är ganska säker på att den blåa kannan är från samma glasbruk.
    Och faktiskt även den gröna ljuslyktan som är den breda modellen av Pärlan. Den lilla blåa skålen är minsta storleken av Orredors Fuga


Porslin har det inte blivit så mycket av, men jag har bara köpt sådant som jag vill ha själv. Jag har sett en hel del Rörstrand och Gefle, men det har jag lämnat åt andra.
    Den enda Rörstrandaren jag har köpt är den mindre storleken av Entrékoppen i mörkblått. Den lilla hade jag bara en gul av tidigare,. En Coloradoassiett i ljusblått och en annan assiett som även den bygger på LA-formen, men här heter dekoren Konvex - en dekor som endast gjordes 1957. Det gavs ut tre dekorer till i samband med denna, och de heter Pergola, Sol och Sträng. Tillsammans heter serien Accent. Tänkte skaffa de tre andra också om jag hittar dem billigt.


Och till sist en finsk stekgryta som jag har några kastruller av i serien tidigare. Design av Seppo Mallat. Påminner mycket om Jens Quistgaards Kobelstyle som kom innan dessa.
    Och de två kantiga skålarna är från Gense. Förmodligen helt oanvända för man kan inte se ett spår av användning på dem.

söndag 3 november 2013

Fler loppisrundor

Inte kan man sitta hemma när det är loppisar på gång, och inte kan man låta billiga fina saker stå kvar.
    Så detta har jag tagit hem sedan senast. Relativt lite grejer för att vara mig!


Papperssorterare i teak från Servex. Hade en sådan förut som inte var i perfekt skick, men det var denna. Men träet är finare på den andra - får fundera hur jag gör med dem.
    Den blå glasvasen är från Alsterfors med PO Ström som formgivare. När jag visade den på facebook var det genast tre som ville köpa den. Pepparkvarnen är märkt Laurids Lönborg, Denmark.
    Besticken är norska däremot. Dessa finns både med ljus och mörk teak, och jag har ett knippe förut. Samt två intressanta böcker.


En himla massa coasters och två brickor, också från Laurids Lönborg - dock inte inköpta på samma ställe som pepparkvarnen.
    Dessa är inte jag så förtjust i, men jag vet flera som är det. Så de kommer att få nya hem.


Den höga ljusstaken hade jag förut, men nu hittade jag en mindre likadan. Vet inte hur gamla de är egentligen, men de är gjorda av teak och det brukar inte användas till sådant här efter 70-talet.
    Eftersom jag har hur många ljusstakar som helst så blir det nog svårt att hitta någonstans att ställa dem på.