torsdag 31 januari 2013

Mer inköpt i helgen

Äggkopparna från Söwekonst var inte det enda jag köpte i helgen. Men jag besökte inte lika många loppisar som vanligt så resultatet var lite skralt.
    En blixtbild som vanligt. Längtar till ljusa sommarkvällar!


Picknickburken hade inget lock, men det har ju jag ett på lager! Har visat en likadan burk förut fast med nagg där locket fanns med och var felfritt. Denna hade inga skador och kostade 50 kr!
    Den röda Aladinlyktan är den största röda som jag har haft - 30 kr gav jag för den. Glaset bredvid trodde jag var från Orrefors Rhapsody, men den skiljer sig från de jag har förut. Den lilla fugaskålen kostade 15 kr. De är ofta repiga, men denna var fin! En gammal flaska för kemisk/tekniskt innehåll från Barnängens med relieftext för en femma slank med.
    Två DVD med filmer av Fellini kunde jag inte motså. Den högra köptes i söndags och den andra lite tidigare i veckan.

söndag 27 januari 2013

Söwe äggkoppar

Jag lider ingen brist på äggkoppar direkt, men så dök dessa upp idag på en årlig veteranmarknad. Dessutom är jag ofta svag för Söwekonsts formgivning och dessa var inget undantag.
    Tyvärr fanns bara en gul och en röd, men det fanns fyra ljusgröna. Jag köpte bara två av de gröna - kanske dumt att inte köpa alla...? I alla fall så vore det inte dumt att ha två av varje färg.

Uppdatering: Jag har hittat fler av dessa, bl a två röda och en gul till.


Gjorda i prima teak och inte rödbok som jag först trodde. Som ni ser i kommentarerna så fick jag experthjälp! Jag har visat många saker från Söwekonst tidigare så sök i sökrutan så hittar du fler fina grejer.
    Vita finns det tydligen också, och det vore trevligt med åtminstone en sådan. Synd att det inte fanns blåa!

lördag 26 januari 2013

Lite nytt trots allt

Det har inte blivit mycket loppande i veckan. En sväng förra helgen, ett besök på Myrorna i veckan och en sväng idag.
    Eftersom jag nu har blivit extra kräsen så blev det ändå förvånansvärt mycket. Men vanligtvis så är det mest på helgerna som man fyndar.


På Myrorna hittade jag teakfatet från Söwekonst. Jag hade ett sådant förut, men jag gillar dessa så mycket att man gärna kan ha två. Inte helt billig - 105 kr. Den turkosa ljuslyktan Ofir från Atelje Lyktan och pepparkvarnen köpte jag på samma ställe fast med en veckas mellanrum. Tio kr/st för dessa var ett klart bättre pris!
    Den andra ljuslyktan kommer från Reijmyre och heter Norrsken. 40 kr för den. Och de tre röda Lorryglasen från Reijmyre gav jag 65 kr/st för. Nu har jag elva sådana. Skall nog inte ha mer än en till så att jag får dussinet fullt.


Det snygga svarta fatet kommer från Upsala-Ekeby. En tjugolapp för den var inte farligt. Skulle passa bra under en stor kruka kanske, eller så är den för fin för det.
    Boken bakom glasen köpte jag idag. Den har varit inlåst i ett finskåp på en loppis, men idag var den prissänkt och låg bland de andra böckerna. 150 kr för den var ändå ett ganska saftigt pris.


Men när jag bläddrade i den så fanns det mycket fint! Boken är tryckt 1957 och visar många då samtida arkitekurpärlor. Stor artikel om Vällingby bl a.
    Konserthuset i Göteborg och Stadsteatern i Malmö finns med också.Skolor, idrottshallar och även Bromma flygplats. men även flera privathus som på bilden - en villa av Ralph Erskine.

fredag 25 januari 2013

Vit Colorado såskanna

Samlingen växer och det senaste tillskotten är en vit såskanna. Tyvärr fanns inte fatet med så ett sådant är jag verkligen spekulant på!
    Vita delar är lite svårare att få tag på, och skälet är nog att de inte var så populära då, och är det inte nu heller. Då liksom nu vill de flesta ha limegröna, ljusblå och svarta delar.


En bild med alla mina såskannor i olika färger. Även till den mörkblå fattas fatet! Jag kan ge en hundralapp plus frakt om någon kan hitta det vita eller mörkblå fatet i fint skick!
    Det kan finnas fler färger ändå, men jag har inte sett dessa i fler färger än de på bilden.

tisdag 22 januari 2013

Nya Kågekrukor

Jag hade två stora förut, men häromdan kom fyra mindre i två storlekar på posten - ett byte jag gjorde mot ett par Telluskrukor.
    Krukan verkar finnas i fem storlekar. Det finns en mindre än de tre storlekarna jag har, och dessutom var han som jag bytte till mig av i stort sett säker på att det även finns en femte ännu större storlek.


Höjderna på dessa tre storlekarna är 13,5 - 11,5 - 9,5 cm. Den minsta är 7,5 cm hög så den största bör vara 15,5 cm hög då.
    Jag har skrivit ett inlägg om denna typ av krukor tidigare, och det hittar du här!

söndag 20 januari 2013

Småbord och soffbord

Senaste bloggutmaningen bland retrobloggarna består av att visa sina mindre bord och soffbord. Ni har sett dem allihop förut, men inte samlat så här.
    Jag börjar med soffbordet "Capri" som är formgivet av Johannes Andersen för Trensums möbelfabrik - förmodligen 1958. Denna modell med metallben är nog den ovanligaste, men snyggaste modellen. Även soffan heter Capri och fåtöljen som kan anas i bildens nederkant.


I vänsterkanten syns även mina danska satsbord. Jag har letat och letat vem som kan ha gjort dem, men inte kommit fram till något säkert.
    Kanske är det Jason - kanske någon annan. Det finns många liknande, och Finn Juhl har gjort en modell som är väldigt lik, och även Wegner har gjort en variant (förmodligen originalet).


Och på bilden nedan syns ett litet bord "Frisco" av Folke Ohlsson. Tillverkat av Tingströms, för "Bra bohag"-serien runt 1960.
    Bordet ingår i en serie med olika storlekar och träslag. Finns även som soffbord.

lördag 12 januari 2013

Lite nytt

Denna veckan har jag faktiskt inte varit på loppis alls förrän idag. Varför då detta? Jo, jag har fått meddelande om att jag fick lägenheten som jag var och tittat på senast, så nu har det varit lådinförskaffande och en massa packande istället.
    Nog visste jag att jag hade samlat på mig mycket grejer, men riktigt såhär mycket trodde jag inte att det var! Men det var en nyttig erfarenhet för nu skall en massa småfynd rensas ut!


Här är nytt i teakväg. Den maffiga skålen rymmer mycket frukt, och den mindre hade jag en ännu mindre av sedan tidigare. Den lilla trekantiga kommer från Bergenblads i Vetlanda - kanske en cigarettkopp från början.
    De tre ljusstakarna borde vara från samma tillverkare, och de är danska. Två av dem är likadana och jag har sett en uppgift att Jens Quistgaard har gjort dessa.


En ljusstake till har det blivit, och det är en av den större storleken av de jag har haft förut på soffbordet. Dessa vet jag är danska men jag vet inte något mer om dem.
    Om jag hittar ytterligare en av den minsta storleken så har jag två uppsättningar av dem.


Några saker som inte är teak har det blivit också. En lite större Fugaskål med H55-märkning. Jag hade bara små med den märkningen innan.
     De fyrkantiga saladjärerna kommer från Gustavsberg Colorado och är ett Traderafynd. Och den lilla sockerskålen är från Gustavsberg Pastella som jag är lite småsugen på.


Nu har jag sockerskålen i alla tre färgerna som den producerades i. Det är lite svårt att se på bilden, men de är i färgerna ljust gul, blå och grön.
    Jag får snart göra ett inlägg med alla mina Pastelladelar tror jag.