söndag 27 november 2011

Helgfynd

Har varit en sväng på diverse loppisar i helgen som vanligt. På första bilden ses en enorm plåtburk med retromönster från tidigt 70-tal skulle jag tro. Jag har haft en rund burk med samma motiv som Dollybird lade beslag på i Kista. Har du denna Dolly?


Resten av inköpen syns här. Coloradoströarna gav jag 50 kr för ihop - bra pris, men jag hade dem förut. Eventuellt kan jag byta till mig någon färg jag inte har för dem. En vas/flaska i rökfärgat tjockt glas av okänd härkomst fick föja med hem liksom ett gäng bestick av olika modeller.
    Ett askfat av Erik Höglund hittade jag idag för en krona (!) och den ingår i en cirkel med fyra olika motiv. Jag köpte en annan del i serien häromdan för en tia så den fick vara med på bilden också. Då är det bara två motiv kvar för att den skall bli komplett.
    Säsong två och tre av TV-serien Mad Men kom inte med på bilden, men de hittade jag också för 80 kr/st.

onsdag 23 november 2011

Johansfors Party - ny modell

Detta glas har jag just köpt, och själva modellen har jag aldrig sett förut! Har inte fått den än så det är säljarens bild. Den är 8,5 cm hög - någon som har sett den modellen förut?

söndag 20 november 2011

Ny Rhapsody + helgens fynd

Köpte en ny storlek av Rhapsodyglasen på loppis för ett tag sedan, eller rättare sagt två likadana. Det är glaset längst till vänster och den har den största kupan av de glasen jag har hittills, men en cm lägre än det högsta.
    Nu har jag sju olika modeller och det finns flera till som jag inte har än. Man undrar om någon vet säkert hur många det finns?


Och här är en bild på helgens inköp. Tre Zebra tefat (koppar är värre att hitta på loppis), en japansk träljusstake som jag hade fem st av tidigare, en Åsedavas (19,5 cm hög) som nog kommer att hamna hos någon annan retrobloggare, och till sist ett litet lok i glas som det har sålts godis i för 100 år sedan.
    Köpte även en tung glasvas som jag misstänkte var från Alsterfors, men troligtvis är den från Skruf. Den kom inte med på bilden.

måndag 14 november 2011

Retromässan - köpen

Ganska snart efter öppnandet på Fredagen köpte jag denna elljusstake. En svart Luma ljusbukett med tre ljusglorior kvar (en lite defekt dock). Om någon har glorior över eller har sett på någon loppis så köper jag gärna!
    Modellen kom hösten 1954 och finns i fyra färger - svart, rött, grönt och blått. De svarta brukar kosta mest på Tradera och nu innan jul så kan de ramla upp i närmare två tusenlappar. Denna gav jag 900 kr för efter lite prutning.


Sedan blev det flera sortes bestick också. Focus de luxe fiskbestick (ovanliga!) - tre gafflar och en kniv för 100 kr/st. Ett stort inlägg om Focus de luxe kommer om ett tag.
    Skedarna är danska från Lundtofte. Jag har bestick i serien förut, men inga skedar - se här. Fem stycken för 100 kr jämnt tycker jag var ett bra pris! Salladsbesticken är kopior på Genses som jag har visat här, men dessa har teakhandtag istället för originalets i nylon. Tillräckligt fina för att lägga 150 kr på tycker jag.

söndag 13 november 2011

Retromässan - bilder

Fredagen och Lördagen har spenderats i kungliga huvudstaden för ett besök på Retromässan. Jag var där redan första gången och denna mässa var lik den förra på många sätt, men det fanns mycket nytt att titta på också.
    Jag gör ett bildsvep med bilder jag tog på Lördagen precis när de öppnade. Lite senare var det tjockt med folk överallt och inte så lätt att ta mer än detaljbilder. Fråga gärna om ni undrar något om vad som finns på bilderna. Vem som sålde och vad det kostade har jag inte lika bra koll på.

















Den utmärkta nya tidningen Hus & Hem Retro representerades av redaktören Viveca! Hon hade hjälp av flera andra men de fanns inte vid montern just vid fototillfället.


I nästa inlägg får ni se vad jag köpte där! Fina fynd utlovas.

onsdag 9 november 2011

Utmaning: Visa det hemskaste du har

Nu har femtiotalsjakten utmanat andra bloggare om att visa något man skäms över att man har, fast man gillar det. Och då har jag en sak i stringhyllan som jag inte har visat förut och som många nog tycker både är en smula etiskt och estetiskt tveksamt.
    Kanske är det en askkopp eller så är det bara en skulptur. Ett jaktflygplan i blank metall med en rysk touch på formgivningen. Förmodligen inte så gammal och nog inte av svensk tillverkning. Snygg eller hemsk?

tisdag 8 november 2011

Colorado/Pastella färgnyanser

På bilden syns några delar ur båda serviserna. Dubbelkannorna (med fel handtag) har jag köpt nyss. Pastella tänkte jag när jag såg den, men nu när jag jämför nyanserna så är det mer osäkert! Den vänstra ströaren är från Pastellaservisen men den högra är Colorados ljusblåa. Uppläggningsskålen är däremot Colorados äldre turkosblåa nyans. Denna skål är garanterat inte Pastella eftersom den formen inte finns i den servisen.
    Kannornas nyans stämmer inte överens med någon av de andra delarna, men förmodligen är det Pastella ändå - nyansen kanske kunde variera en del. Det är inte lätt när servisdelar är likadana i två serviser och båda har färger som påminner om varann. Colorado är i flintgods men det skall inte Pastella vara, men hur avgör man det utan märkning om detta?

söndag 6 november 2011

Adventsljusstakar i teak

Både igår och idag har jag varit på julmarknad och köpt ljusstakar. Igår blev det den i mitten och idag hittade jag turligt två likadana elljusstakar. Dessa är märkta LUMA 179B, och fastän de ser ut att vara från 50-talet så tror jag att de är från mitten av 60-talet någon gång. Jag har inte provat dem än, men om de inte lyser så går det att laga.
    Jag hade redan tre teakljusstakar sedan föut som jag faktiskt gillar bättre. Inlägg om dessa finns här och här. Den röda julduken utan en massa onödig dekoration köptes också idag för en tjuga.

lördag 5 november 2011

Stort Rhapsodyglas

Ännu en storlek i glasserien är inköpt. Jag tog inte med champagneglaset denna gången på bild, men annars är det alla storlekar jag har. Det nya längst till vänster är 19,3 cm högt - det största?

fredag 4 november 2011

Märkliga LA-ströare

Två vita koniska ströare med LA-formen köptes idag på loppis. Vanligtvis ingår de i Colorado- eller Pastellaserien, men dessa har en underlig symbol på sig!
    Finns även sockerströaren och senapsburken med denna symbol frågar man sig? Betyder symbolen någonting? Finns fler delar? Frågorna är många!


Vet ni något om dessa så kommentera gärna! Den enda likadana jag har sett (den lilla) finns i bloggen faaglarna.

torsdag 3 november 2011

Ett par vykort från motell

Köpte dessa igår. Känns både läckert retro och lite torftigt enkelt.Skall se om jag kan hitta fler från motellet i Hasslerör, nu när jag vet att det finns.